جدال خودروسازان آلمانی و فرانسوی در بازار

جدال خودروسازان آلمانی و فرانسوی در بازارهای یکدیگر نتایج جالبی را از واقعیات حفاظت از بازار داخلی در برابر کاالاهای خارجی نشان می دهد.

به گزارش تحریریه، بررسی سهم بازار خودرو در دو کشور اصلی حوزه یورو یعنی آلمان و فرانسه که از خودروسازان جهانی هم محسوب می شوند حقایق جالبی را درباره "سطح حفاظت شدگی" از این بازار راهبردی موثر بر تولید ناخالص داخلی و اشتغال نشان می دهد و درس های زیادی برای کشورهای که می خواهند به خودروساز جهانی تبدیل شوند، دارد. اگرچه هر دو کشور آلمان و فرانسه عضو حوزه یورو و سازمان تجارت جهانی هستند، اما با استفاده از روش های ترکیبی توانسته اند از بازار خود در برابر شرکت های خارجی حفاظت کنند. 

داده های آماری نشان می دهد که اگرچه صنعت خودروسازی آلمان در جهان سرآمد است و این کشور برندهای لوکس و مدرنی را تولید می کند، اما نتوانسته است از بازار کشور همسایه که داخل یورو نیز تعریف می شود سهم اصلی را در اختیار بگیرد.

سهم خودروسازان  داخلی، شرکا استراتژیک و تولیدکنندگان فرانسوی در بازار داخلی فرانسه بیش از 85% است.در مقابل؛ خودروسازان فرانسه نیز در بازار خودرو آلمان در حاشیه قرار دارند و نتوانسته است برندهای اصلی خود مانند پژو، سیتروئن، رنو و ... را به مردم آلمان بقبولانند و جایگزین برندهای آلمانی کنند. 

نمودار سهم برندها از بازار آلمان:

فولکس واگن به عنوان بزرگترین خودروساز جهان(و زیرمجموعه هایش) 43 درصد از بازار خودرو آلمان را به خود اختصاص داده اند و فرانسوی ها در این کشور سهم زیادی ندارند و نتوانسته اند از بازار همسایه سهم قابل توجهی بگیرند.

سهم تولیدکنندگان آلمانی از بازار خودرو این کشور بیش از 80 درصد می باشد.

در مورد کشور فرانسه نیز چنین وضعیتی حاکم است و فولکس واگن از بازار فرانسه تنها 7.5 درصد از بازار را در اختیار گرفته است که 1 سوم سهم این کشور از بازار آلمان است و نشان می دهد که فرانسوی ها نیز در حفاظت از بازار خود جدیت به خرج داده اند. اما همین فرانسوی ها در 30 سال گذشته توانسته اند مدل های کهنه خود را به مدت دهه های مدیدی در ایران تولید کنند و بازار داخلی خودرو ایران را می توان یک بازار فرانسه زده نامید. 

نمودار سهم برندها از بازار فرانسه:

 


بیش از 65% سهم بازار فرانسه در اختیار 3 خودروساز داخلی رنو، پژو و سیتروئن و شرکا استراتژیک این سه شرکت می باشد.

همانطور که در نمودار سهم بازار فرانسه و آلمان مشاهده می شود، شرکتهای فرانسوی و شرکای آنها حداکثر 10 درصد سهم بازار در آلمان را در اختیار دارند و شرکتهای آلمانی و شرکاء آنها توانسته اند حداکثر 10درصد سهم بازار در فرانسه را در اختیار داشته باشند. در صورتیکه خودروسازان آلمانی در آلمان و خودوسازان فرانسوی در فرانسه سهم غالب را دارند. این داده ها نشان می دهد که حتی در اروپا محافظت از بازار داخلی در حداکثر مقدار ممکن قرار دارد. آنهم درباره دو کشور عضو حوزه یورو که عملا فاقد حمایت های رسمی بوده و نمی توانند از دیوار تعرفه ها در برابر کالاهای رقیب اروپایی حفاظت کنند.

هدف بازار در خودروسازان آلمانی و فرانسوی کاملا متفاوت است به گونه ای که آلمانی ها بر خودروهای گران قیمت و لوکس متمرکز هستند و برعکس، فرانسوی ها خودروهای ارزان و اقتصادی تولید می کنند. با این حال توزیع تمایل مردم به بازار باتوجه به اینکه درآمد سرانه دو کشور نزدیک به هم است، چنین تفاوتی را نشان می دهد.

درآمد سرانه مردم آلمان 45723 دلار و درآمد سرانه مردم فرانسه 38625 دلار است یعنی مردم آلمان 18 درصد بیشتر از مردم فرانسه درآمد سالانه دارند که تفاوت زیادی نیست، اما این مساله نتوانسته است میل به سوار شدن خودروهای باکیفیت آلمانی را در مردم فرانسه ایجاد کند.

پایان/

۲۷ آذر ۱۴۰۰ - ۰۱:۳۱
کد خبر: 15070

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • 6 + 8 =